morcilla en castellano.
Embutit de sang del gorrino, en seba, o arrós, piñons.
la butifarra catalana, botifarra, no es lo mateix, natros li diém llenguañissa y varians.
borrifalda, burrifalda, butifarra aragonesa,
fe lo mondongo :
atres embutits:
güeña
http://www.aragonentucesta.es/front-end/Productos/127/güeñas
Producto cárnico elaborado a base de magro, pulmón, lleus, corazón, cor, y papada de cerdo.
En primer lugar, se cuecen el pulmón y el corazón y se pican con el magro y la papada sin cocer.
A continuación, se amasa y se mezcla con pimentón (pebre roch, capsot) dulce, cayena y sal y se embute la masa en tripa (budell, budells) natural.
– Sobrasada, mol típica de Mallorca, ses illes.
Viquipèdia en dialecte occità català:
Una botifarra és un embotit fet amb budell gros de porc farcit de carn picada i adobada del mateix animal.